Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί



ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΣΙ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πιπεριές
7 - 8 σκελίδες σκόρδο
Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσιου και ψήνουμε 20 λεπτά απο τη μια πλευρά και τις γυρίζουμε άλλα 10 λεπτά από την άλλη .
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε να ιδρώσουν περίπου 45 λεπτά, κατόπιν βγάζουμε τη φλούδα βγαίνει εύκολα.
Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις τοποθετουμε σε μπολ με σειρά.
Βάζουμε σκόρδο κομμένο σε φετάκια, μαϊντανό, αλάτι, ξύδι και λάδι και το κρατάμε στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το βγάζουμε 20 λεπτά νωρίτερα επειδή το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο.
Αν θελουμε βάζουμε σπορέλαιο ή μισό - μισό, εγώ προτιμώ το ελαιόλαδο.



Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ