Παστίτσιο



ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζω τα μακαρόνια.
  2. Ετοιμάζω τον κιμά: Τον σοτάρω με 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σβήνω με λίγο κρασί, βάζω 2 ντομάτες περασμένες από το μούλτι, λίγο πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, μοσχοκάρυδο και σιγοβράζω.
  3. Στρώνω τα μακαρόνια με τον κιμά εναλλάξ.
  4. Πριν ρίξω την μπεσαμέλ ρίχνω κεφαλοτύρι τριμμένο πάνω από τα μακαρόνια.
  5. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.


Μπεσαμέλ:
  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • Πάνω από την μπεσαμέλ ρίχνω τυρί γκούντα τριμμένο.



ΠΗΓΗ: Ελενη Τσιουκανη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget