
Υλικά
1300 γρ. Σουλτανίνα1 κιλό ζάχαρη
Χυμό απο 1 πορτοκάλι.
Λίγη μαστίχα
Χυμό απο 1 λεμόνι
Αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα.
Εκτέλεση
Πλένω το σταφύλι, βαζω σε κατσαρόλα στρώσεις σταφύλι με ζάχαρη ενναλαξ και το βάζω το ψυγείο όλο βραδυ.Την επόμενη τον ένα πορτοκάλι και βαζω στη φωτιάΌταν πάρει βράση για 5 λεπτά το αφήνω να λίγες ώρες και μετά το δένω σε δυνατή φωτιά μαζί με τη μαστίχα για περίπου 10 -15 λεπτά . Στο τέλος Ρίχνω το λεμόνι..
Παίρνω αμύγδαλα τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να βράσουν για 3-4 λεπτά τα σουρώνω , τα ξεπλένω με κρύο νερό, τα ξεφλουδίζω, τα κόβω στη μέση και τα βάζω σε ένα τηγάνι για δύο-τρία λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, έπειτα τα ρίχνω μέσα στο γλυκό.

Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου

Δημιουργός συνταγής: Φωτεινή Παρασκευοπουλου