Γλυκό ψυγείου σαν μιλφέιγ με πτι μπερ



ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΑΝ ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ

Υλικά
1 1/2 - 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 λίτρο γάλα φρέσκο
250 γρ βούτυρο Βιτάμ
1 άνθος αραβοσίτου κουτί (160 γρ.) + 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου (43 γρ.) με γεύση βανίλια
1 κούπα ζάχαρη (δοσομετρητής των 250 ml)
6 αυγά χωριστά οι κρόκοι απ' τ' ασπράδια
2 φάκελοι σαντιγί Garni
Ξύσμα κουβερτούρας

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου με την ζάχαρη ανακατεύοντας.
Όταν πήξει η κρέμα (να είναι αρκετά πηχτή), την κατεβάζουμε απ' την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί το βούτυρο μέσα στην κρέμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και όλα μαζί τα βάζουμε στην κρέμα ανακατεύοντας.
Βρέχουμε τα μισά μπισκότα βάζουμε σαν πρώτη στρώση κι από πάνω καλύπτουμε με την μισή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε με δεύτερη στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
Από πάνω γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.
Τοποθετούμε το γλυκό αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Το τάπερ που χρησιμοποίησα για το γλυκό είναι 35 × 26


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ