Σαλάτα του σεφ


ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ


Αγαπημένη σε κάθε τραπέζι, για κάθε περίσταση.


Υλικά

Για το dressing
  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σακουλάκι σαλάτα έτοιμη με μαρούλι, iceberg, ρόκα, λόλα κόκκινη, ό,τι μας αρέσει
  • 1 αγγούρι σε φετούλες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 2 φέτες γραβιέρα
  • 2-3 αβγά βρασμένα κομμένα στα 4


Εκτέλεση 

Για το dressing
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα
  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ. από το dressing.
  2. Προσθέτουμε την σαλάτα, το αγγούρι και τα ντοματίνια. 
  3. Ανακατεύουμε.
  4. Κόβουμε τη γαλοπούλα και τη γραβιέρα σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.
  5. Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ. Στην επιφάνεια ρίχνουμε το dressing να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Eleni Kappou, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget