ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΟΥΦΛΕ
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 700 ml γάλα
- 3 αυγά
- 300 γρ. τυριά διαφορά που λιώνουν (εγώ έβαλα κασέρι και ρεγγάτο)
- 300 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
- Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι, προσθέτω το ζαμπόν, τα τυριά και 3 - 4 φύλλα κρούστας που τα έχω κόψει σε κομμάτια.
- Ανακατεύω καλά και το στρώνω πάνω από τα φύλλα.
- Βάζω ακόμα τέσσερα φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.
- Αφήνω μισή ώρα να τραβήξουν τα υγρά και ψήνω στον αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα!!!
Credits:
Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ