Μαρμελάδα πορτοκάλι

Εύκολη και νόστιμη μαρμελάδα πορτοκάλι. Γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη!!!
Εμένα μου αρέσει να μην είναι τελείως λιωμένη όταν τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

Υλικά

  • 6 μεγάλα πορτοκάλια (γενικά βάζετε εσείς όσα πορτοκάλια θέλετε)
  • ζάχαρη λευκή
  • χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένω τα πορτοκάλια.
  2. Τα ρίχνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, τα βράζω για 10 λεπτά και σουρώνω.
  3. Ξαναβάζω νερό στη κατσαρόλα, βράζω άλλη μία φορά για 10 λεπτά και σουρώνω.
  4. Ξαναβάζω νερό και βράζω πάλι για 10 λεπτά. Δηλαδή βράζω συνολικά 3 φορές.
  5. Μεταφέρω τα πορτοκάλια στο σουρωτήρι και περιμένω να κρυώσουν.
  6. Αφαιρώ τη φλούδα, τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και αφαιρώ τα κουκούτσια, αν τυχόν έχουν.
  7. Στη συνέχεια τα πολτοποιώ στο μπλέντερ (δεν τα λιώνω τελείως).
  8. Μετράω τον πολτό με ένα ποτήρι και στη συνέχεια μετράω τόσα ποτήρια ζάχαρη όσα και τα ποτήρια του πολτού.
  9. Ρίχνω τον πολτό και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και βράζω για 20 λεπτά, στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια κατεβάζω κάτω από το μισό, ανακατεύοντας συνέχεια.
  10. Τέλος προσθέτω το χυμό λεμονιού.
  11. Τοποθετώ σε αποστειρωμένα βάζα και σφίγγω καλά τα καπάκια (για να αποστειρώσουμε τα βάζα τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς).


Credits:

Tasia Soulioti Efstathiou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!