Τούρτα Mars

Κομμένο κομμάτι από την Τούρτα Mars

ΤΟΥΡΤΑ MARS


Υλικά

Για το Παντεσπάνι
  • 3 αυγά
  • 140 γρ ζάχαρη
  • 75 γρ σπορέλαιο
  • 75 ml γάλα
  • 170 γρ αλεύρι
  • 30 γρ κακάο
  • 7 γρ μπέικιν πάουντερ

  • Ό,τι σιρόπι θέλετε και σας αρέσει για να βρέξετε το παντεσπάνι

Για την Καραμέλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 180 ml ζεστή κρέμα γάλακτος

Για την Κρέμα
  • 200 ml ζεστή κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ κουβερτούρα.
  • 300 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος

Για το Γλάσο Σοκολάτας
  • 150 ml ζεστή κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ κουβερτούρα


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι  
  1. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
  3. Ανακατεύουμε απαλά, τοποθετούμε σε φόρμα 20 εκατοστών στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 - 35 λεπτά.

Για την Καραμέλα
  1. Λιώνουμε τη ζάχαρη.
  2. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε γρήγορα και καλά και στο τέλος προσθέτουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος. 
  3. Βράζουμε για περίπου 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την Κρέμα
  1. Στη ζέστη κρέμα γάλακτος λιώνουμε την κουβερτούρα.
  2. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. 
  3. Μετά χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το μίγμα σοκολάτα - κρέμα.

Για το Γλάσο Σοκολάτας
  1. Μέσα στη ζέστη κρέμα γάλακτος λιώνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση
  1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους.
  2. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο στη βάση και σιροπιάζουμε με ό,τι σιρόπι θέλουμε. 
  3. Απλώνουμε την κρέμα και αφήνοντας περίπου 2εκ. από την άκρη.
  4. Πάνω στην κρέμα ρίχνουμε καραμέλα.
  5. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και επαναλαμβάνουμε.
  6. Σκεπάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και επαναλαμβάνουμε.
  7. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτα.
  8. Στολίσουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.