
Υλικά
- Γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κρασοπότηρο ούζο
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 1 πακέτο λιγκουίνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τις γαρίδες αλλά αφήνω μερικές ολόκληρες.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω πρώτα τις ολόκληρες γαρίδες και μετά τις καθαρισμένες και από τις δύο μεριές.
- Τις βγάζω και αφήνω στην άκρη.
- Συνεχίζω σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μόλις μαλακώσουν προσθέτω τις ντομάτες, αφήνω λίγο να πιουν τα υγρά τους και σβηνω με το ούζο.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό.
- Αφήνω να πάρει μια βράση, προσθέτω τις καθαρισμένες γαρίδες και αφήνω 4 - 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Βράζω τα λιγκουινι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα λιγκουινι και τα προσθέτω στη σάλτσα.
- Ανακατεύω και σερβίρω με τις γαρίδες που άφησα στην άκρη και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη