Κουλουράκια με ταχίνι

Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ



Υλικά

  • 290 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 720 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. φρέσκο χύμο πορτοκαλιού
  • 120 γρ. νερό
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ½ κ.γ μαχλέπι
  • ½ κ.γ μαστίχα
  • 1 βανίλια
  • αρκετό σουσάμι προαιρετικά


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ταχίνι. 
  2. Ύστερα ρίχνουμε σιγά - σιγά το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  4. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και μετά με το χέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και ελάχιστο αλεύρι ακόμα. Θέλουμε να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
  5. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα πάνω του.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


ΠΗΓΗ: Vasia Zaglara, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget