Ελιοπιτάκια

Νηστίσιμα ελιοπιτάκια

ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά για περίπου 20 ελιοπιτάκια

(το ποτήρι είναι χωρητικότητας 250 ml)
  • 1 ποτήρι ελιές μαύρες, κομμένες
  • 1 ποτήρι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ολόκληρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 ποτήρια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. πορτοκαλάδα squash*
  • λίγο σουσάμι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Πρώτα κόβω τις ελιές, τον κόλιανδρο, το κρεμμυδάκι και τρίβω και το ξερο κρεμμύδι. 
  2. Τα ρίχνω όλα σε μια λεκάνη με το αλεύρι τελευταίο και ζυμώνω να ενωθούν καλά τα υλικά μου.
  3. Πλάθω μπαλίτσες περίπου 40 γρ. η κάθε μία.
  4. Αλείφω την επιφάνεια τους με πορτοκαλάδα squash kαι βάζω και λίγο σουσάμι.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου μισή ώρα.
*Squash είναι μια πορτοκαλάδα σαν σιρόπι και την αραιώνουμε με νερό όταν είναι να την πιούμε. Εδώ απλά αλείφουμε με αυτήν αδιάλυτα. Δεν είναι απαραίτητο όμως.


ΠΗΓΗ: Basw Basileiou, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget