
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Υλικά
- 225 γρ. ταχίνι
- 135 γρ. καστανή ζάχαρη
- 125 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 σφηνάκι κονιάκ
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 180 γρ. αμυγδαλόσκονη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 280 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την καστανή ζάχαρη, το φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλοσκονη και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος ρίχνουμε 1 κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε μπαλίτσες, τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις πατάμε να πλατύνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδισουν.

Δημιουργός συνταγής: Theologia Papatsou
