Γλυκό με φύλλο σφολιάτας και κρέμα πατισερί

Γλυκό με σφολιάτα και κρέμα

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


Απλά φανταστικό!!


Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
 
Για την κρέμα
  • 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 100 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση

Για το φύλλο
  1. Κόβουμε δύο κύκλους (τα μέτρησα με την αποσπώμενη βάση για κέικ νούμερο 22, εκεί έκανα το γλυκό) από 2 φύλλα σφολιάτα και το ένα το κόβουμε σε 16 τρίγωνα (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να ψηθούν ομοιόμορφα).
  2. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
(Η συνταγή για την κρέμα είναι του Άκη Πετρετζίκη)
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  2. Προσθέτουμε 100 γρ. από το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους σπόρους και τον λοβό της βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  4. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και ρίχνουμε αργά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα χειρός.
  5. Μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα και βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά. 
  6. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει και σφίξει η κρέμα.
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. 
  8. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Συναρμολόγηση
  1. Συναρμολογούμε το γλυκό στρώνοντας το ολόκληρο φύλλο ( αφού τα έχουμε ψήσει ) κάτω στη φόρμα, βάζουμε γύρω-γύρω στα τοιχώματα μπισκότα Παπαδοπούλου βουτώντας τα 1- 2 δευτερόλεπτα σε γάλα, μετά αδειάζουμε την κρέμα (ζεστή κρέμα) και από πάνω βάζουμε τα τρίγωνα κομμάτια. 
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλα. 
  3. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget