Φρυγανιά Ζακύνθου ή Εκμέκ με Φρυγανιά

Εκμέκ με φρυγανίες

ΦΡΥΓΑΝΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Ή ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ


Όπως και να το πεις είναι από τα πιο νόστιμα αγαπημένα γλυκά των παιδικών μας χρόνων!! 
Όποιος το έχει φάει στη Ζάκυνθο σίγουρα το έχει σερβιριστεί με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. 
Εγώ τώρα δεν είχα, μου είχε μείνει μόνο το σιρόπι!


Υλικά

  • 1 πακετάκι φρυγανιές (από το ολόκληρο πακέτο της συσκευασίας)

Για το Σιρόπι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Για την Κρέμα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 

Για τη Σαντιγί
  • 1 φάκελο γκαρνί που το ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας


Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί.
  2. Βράζουμε για 5 λεπτά όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιάζουμε τις φρυγανιές.
Για την κρέμα
  1. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  2. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας (αν δεν θέλετε να φτιάξετε την πατισερί μπορείτε να φτιάξετε κρέμα άνθος αραβοσίτου). 
Συναρμολόγηση
  1. Αφού έχουν κρυώσει πολύ καλά οι φρυγανιές, ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται επάνω στην κρέμα.
  2. Αφού παγώσει πολύ καλά βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και την άλλη μέρα ετοιμάζουμε τη σαντιγί και τη στρώνουμε από πάνω.
  3.  Πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε ή με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή όπως είναι!

Φρυγανιά Ζακύνθου ή Εκμέκ με ΦρυγανιέςΦρυγανιά Ζακύνθου ή Εκμέκ με Φρυγανιές

ΠΗΓΗ: Γιάννα Σκορδουλη, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget