Παγωτό καραμέλα πανεύκολο

Σπιτικό παγωτό καραμέλα

Υλικά

  • 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική, κρύα
  • 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, κρύο
  • 1 βανίλια

Για τη βάση σοκολάτας

  • 350 γρ σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να έχει την υφή γιαουρτιού.
  2. Αναμειγνύουμε το κρύο καραμελωμένο ζαχαρούχο στην κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με μαρίζ ή με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζουμε κατάψυξη για όλη την νύχτα.

Για τη βάση σοκολάτας

  1. Παίρνουμε μικρά φορμάκια, βάζουμε με ένα πινέλο στον πάτο και πλάγια σοκολάτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  2. Τα βγάζουμε, τα ξαναπερναμε με σοκολάτα και τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.
Σπιτικό παγωτό καραμέλα Σπιτικό παγωτό καραμέλα
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou