![Παγωτό καραμέλα πανεύκολο Σπιτικό παγωτό καραμέλα](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1U3-0PwUKKZ-tN0Mn_GrP0Yfdlh3nnM4Vu6XfqSBxMkuaxvvhpSQzr_Dn-hyudL6nFqWOBPKAq1aKez8t_g3j0TODYeKzi7yLIqCUMKpxO8IVAz0RKrAzfaukJG4AZAdGiRyzb80x9fGqUpaqjcARMnOFGLXgJPi-vxlwMh7KSobUdJiQlL-O1yC6zUg_/s16000/pagwto-karamela.jpg)
ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Υλικά
- 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική, κρύα
- 400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, κρύο
- 1 βανίλια
Για τη βάση σοκολάτας
- 350 γρ σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να έχει την υφή γιαουρτιού.
- Αναμειγνύουμε το κρύο καραμελωμένο ζαχαρούχο στην κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με μαρίζ ή με το μίξερ.
- Προσθέτουμε και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και το βάζουμε κατάψυξη για όλη την νύχτα.
- Παίρνουμε μικρά φορμάκια, βάζουμε με ένα πινέλο στον πάτο και πλάγια σοκολάτα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
- Τα βγάζουμε, τα ξαναπερναμε με σοκολάτα και τα βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.