Ρολάκια Πίτσας

Ρολάκια Pizza

ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ


Υλικά

Για τη ζύμη
  • 100 ml χλιαρό γάλα
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 10 γρ ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 400 γρ αλεύρι

Για τη Γέμιση
  • Τυρί που λιώνει
  • Γαλοπούλα καπνιστή
  • Λίγο μπεικον
  • Πιπεριά κόκκινη η πράσινη
  • Ελιές η και λίγο κέτσαπ


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γάλα, το νερό και το λάδι σε μια λεκάνη.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
  3. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε.
  4. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και ανοίγουμε σε φύλλο
  6. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί που λιώνει και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά.
  7. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες πάχους δυο δαχτύλων.
  8. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τα πατάμε λίγο με τη παλάμη μας και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ



Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget