Μοσχαράκι λεμονάτο



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Ένα μαμαδίστικο Κυριακάτικο φαγητό που το απολαύσαμε στο τραπέζι μας δεόντως!!!
Απλό αλλά πεντανόστιμο!!!!

Υλικά:
Μοσχάρι (ποσότητα κατά προτίμηση)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Για το Ρύζι (μετρητοίς: 2,5 μέρη ζωμό - 1 μέρος ρύζι)

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το μοσχάρι μας σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε το μοσχάρι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμο, στύβουμε το χυμό από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
Περνάμε το μείγμα από ένα μικρό σουρωτήρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Κουνάμε την κατσαρόλα απαλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά.

Για το ρύζι:
Μετράμε 2,5 μέρη ζωμό και 1 μέρος ρύζι.
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το ζωμό και προσθέτουμε το ρύζι.
Προσθέτουμε τα καρότα (αν χρησιμοποιούμε) και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε το μοσχάρι με το ρύζι και απολαμβάνουμε!

Credits: Άννα Γιαννίκου


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget