
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Ένα μαμαδίστικο Κυριακάτικο φαγητό που το απολαύσαμε στο τραπέζι μας δεόντως!!!
Απλό αλλά πεντανόστιμο!!!!
Απλό αλλά πεντανόστιμο!!!!
Υλικά:
- Μοσχάρι (ποσότητα κατά προτίμηση)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Λευκό κρασί
- Αλάτι και πιπέρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Για το Ρύζι (μετρητοίς: 2,5 μέρη ζωμό - 1 μέρος ρύζι)
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το μοσχάρι μας σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε το μοσχάρι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν είναι έτοιμο, στύβουμε το χυμό από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε με 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
- Περνάμε το μείγμα από ένα μικρό σουρωτήρι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Κουνάμε την κατσαρόλα απαλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά.
- Μετράμε 2,5 μέρη ζωμό και 1 μέρος ρύζι.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το ζωμό και προσθέτουμε το ρύζι.
- Προσθέτουμε τα καρότα (αν χρησιμοποιούμε) και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Σερβίρουμε το μοσχάρι με το ρύζι και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
