
ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Τα φτιάχνουμε συχνά, είναι πολύ νόστιμα ζεστά και κρύα, και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Ακολουθήστε τις ακριβείς ποσότητες που σας δίνω για να έχετε υπέροχο αποτέλεσμα και γεύση.
Η ποσότητα των συστατικών είναι για 20 κομμάτια.
Γέμιση:
Για το άλειμμα των φύλλων:
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!







Υλικά
- 420 γρ. αλεύρι
- 350 ml γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
Γέμιση:
- Περίπου 150-180 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, τσένταρ και λίγη μοτσαρέλα)
Για το άλειμμα των φύλλων:
- 50 γρ. βούτυρο + 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 αυγό για το άλειμμα από πάνω
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα τη μαγιά και μετά το αλάτι.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη σε χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε κάθε μέρος σε ορθογώνιο φύλλο ενώ για να μην κολλήσει η ζύμη στον πάγκο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Αλείφουμε το φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
- Διπλώνουμε το ένα τρίτο του φύλλου προς τη μέση και το άλλο μέρος το διπλώνουμε από πάνω, δημιουργώντας ένα στενό παραλληλόγραμμο πλάτους περίπου 10 εκ.
- Κόβουμε το παραλληλόγραμμο σε 10 ίσα μέρη.
- Σε κάθε μέρος κάνουμε μια τομή στη μέση, η οποία δεν φτάνει μέχρι το τέλος, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό.
- Πιάνουμε το ένα άκρο και το περνάμε από την τρύπα στη μέση δύο φορές, δημιουργώντας τα κασεροπιτάκια.
- Τοποθετούμε από 10 κασεροπιτάκια πάνω σε 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος στο ταψί του φούρνου.
- Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά.
- Πριν τα ψήσουμε, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με μαύρο ή άσπρο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας (χωρίς ανεμιστήρα).
- Μόλις δούμε ότι έχουν κοκκινίσει ελαφρώς, τα αφαιρούμε για να παραμείνουν μαλακά και αφράτα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!






