Κασεροπιτάκια

Πιτάκια με κασέρι

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


Τα φτιάχνουμε συχνά, είναι πολύ νόστιμα ζεστά και κρύα, και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Ακολουθήστε τις ακριβείς ποσότητες που σας δίνω για να έχετε υπέροχο αποτέλεσμα και γεύση.
Η ποσότητα των συστατικών είναι για 20 κομμάτια.


Υλικά

  • 420 γρ. αλεύρι
  • 350 ml γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι

Γέμιση:
  • Περίπου 150-180 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, τσένταρ και λίγη μοτσαρέλα)

Για το άλειμμα των φύλλων:
  • 50 γρ. βούτυρο + 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 αυγό για το άλειμμα από πάνω
  • Σουσάμι για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα τη μαγιά και μετά το αλάτι.
  2. Διαλύουμε τη ζάχαρη σε χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  3. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε κάθε μέρος σε ορθογώνιο φύλλο ενώ για να μην κολλήσει η ζύμη στον πάγκο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  5. Αλείφουμε το φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
  6. Διπλώνουμε το ένα τρίτο του φύλλου προς τη μέση και το άλλο μέρος το διπλώνουμε από πάνω, δημιουργώντας ένα στενό παραλληλόγραμμο πλάτους περίπου 10 εκ.
  7. Κόβουμε το παραλληλόγραμμο σε 10 ίσα μέρη.
  8. Σε κάθε μέρος κάνουμε μια τομή στη μέση, η οποία δεν φτάνει μέχρι το τέλος, αφήνοντας περίπου ένα εκατοστό.
  9. Πιάνουμε το ένα άκρο και το περνάμε από την τρύπα στη μέση δύο φορές, δημιουργώντας τα κασεροπιτάκια.
  10. Τοποθετούμε από 10 κασεροπιτάκια πάνω σε 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος στο ταψί του φούρνου.
  11. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά.
  12. Πριν τα ψήσουμε, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με μαύρο ή άσπρο σουσάμι.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο σας (χωρίς ανεμιστήρα).
  14. Μόλις δούμε ότι έχουν κοκκινίσει ελαφρώς, τα αφαιρούμε για να παραμείνουν μαλακά και αφράτα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πιτάκια με κασέριΠιτάκια με κασέριΠιτάκια με κασέριΠιτάκια με κασέριΠιτάκια με κασέριΠιτάκια με κασέριΠιτάκια με κασέρι

Δημιουργός συνταγής: Maia Kamenarova

  Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget