Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου στον φούρνο

Αυτή η συνταγή για πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις.
Αυτή η συνταγή για πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις.

Υλικά

  • 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 2 κ.σ. κέτσαπ 
  • 2 κ.σ. πάπρικα 
  • 2 κ.σ. σκόνη σκόρδου 
  • Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις φτερούγες κοτόπουλου. 
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το χέρι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, κέτσαπ, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και ρίγανη μέχρι να ομογενοποιηθούν ή τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στις φτερούγες και ανακατεύουμε καλά, κάνοντας μασάζ για να απορροφήσουν τη μαρινάδα. 
  4. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα για να μαριναριστούν καλά. 
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα ή αντιστάσεις.
  6. Ψήνουμε τις φτερούγες για 1 ώρα και κάτι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές. 
  7. Τις συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι και σαλάτα.

Γίνονται πεντανόστιμες!!
Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood