
ΑΤΟΜΙΚΑ CHEESECAKE ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
Αυτά τα ατομικά cheesecake είναι ιδανικά για ένα γλυκό κέρασμα που θα εντυπωσιάσει! Η βάση από τραγανά μπισκότα Digestive συνδυάζεται τέλεια με τη βελούδινη κρέμα τυριού και την αρωματική μαρμελάδα βερίκοκο.
Υλικά
Για τη βάση:- 150 γρ. μπισκότα Digestive
- 60 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα:
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 ½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 185 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα:
- Μαρμελάδα βερίκοκο
- Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα μπισκότα Digestive στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φορμάκια για cupcakes, στα οποία έχουμε τοποθετήσει χαρτάκια ψησίματος, και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι για να σχηματιστεί η βάση.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι, και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε την κρέμα τυριού πάνω από τις βάσεις μπισκότου στα φορμάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, με αέρα, για 15 λεπτά.
- Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
- Πριν το σερβίρισμα, γαρνίρουμε κάθε cheesecake με μαρμελάδα βερίκοκο και διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα της επιλογής μας.
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου