
ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Πεντανόστιμα, ζουμερά και μυρωδάτα πατσαβουροπιτάκια!
Υλικά
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
- 3 αυγά
- 300 γρ ζάχαρη
- 200 γρ γιαούρτι
- 250 ml γάλα
- 125 ml σπορέλαιο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι νερό
- Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί με το χυμό λεμονιού για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένας χυλός.
- Ξεπαγώνουμε καλά το φύλλο κρούστας.
- Το βγάζουμε από τη συσκευασία και το κόβουμε σε ροδέλες, προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Με τα δάχτυλά μας, ανοίγουμε τις ροδέλες για να διαχωριστούν.
- Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς και τις λαδώνουμε.
- Μοιράζουμε τα μισά κομμένα φύλλα κρούστας στις θήκες και ρίχνουμε από πάνω τον μισό χυλό.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τον υπόλοιπο χυλό.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 30-40 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε τα πιτάκια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι πάνω από τα ζεστά πατσαβουροπιτάκια.
- Αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι και να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!