
ΚΕΪΚ ΖΕΒΡΑ
Ένα εντυπωσιακό Κέικ τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση!
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά (ή 5 αν είναι μικρά)
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Εναλλάξ, προσθέτουμε το γάλα (ή τον χυμό) και το αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
- Στο ένα μέρος, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρέξ.
- Ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού, τοποθετώντας 3 κουταλιές από το λευκό μείγμα.
- Αμέσως μετά, τοποθετούμε 2 κουταλιές από το μείγμα με το κακάο ακριβώς πάνω στο λευκό μείγμα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΙΓΜΑ.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, εναλλάσσοντας τα δύο μείγματα μέχρι να τελειώσουν.
- Δεν κουνάμε το ταψί, καθώς το σχέδιο σχηματίζεται φυσικά καθώς προσθέτουμε τα μείγματα.
- Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω), στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
- Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
