
Μια απολαυστική πίτα, που εντυπωσιάζει με τη γεύση και την εμφάνισή της.
Υλικά
Για το φύλλο:
- 500-550 γρ. αλεύρι (έβαλα ΜΑΝΑ)
 - 310 ml νερό εμφιαλωμένο
 - 7 γρ. αλάτι
 - 100 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
 
Για τη γέμιση:
- Μισό κοτόπουλο
 - 2 κρεμμύδια ξερά
 - 1 πράσο
 - 1 κόκκινη πιπεριά
 - 1 κίτρινη πιπεριά
 - 1 καρότο
 - Αλάτι και πιπέρι
 - Ελαιόλαδο
 - 1 κούπα μπεσαμέλ (φτιαγμένη με βούτυρο, αλεύρι, γάλα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και λίγη νοστιμιά Maggi)
 
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το αλάτι.
 - Τα δουλεύουμε έως ότου να μην κολλάει η ζύμη στο μπολ και στα χέρια μας.
 - Την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε 30' περίπου να ξεκουραστεί.
 - Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μια κατσαρόλα κι αφού το ξαφρίσουμε προσθέτουμε 1 κρεμμύδι και 1 καρότο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
 - Όταν το κοτόπουλο βράσει, το αφαιρούμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
 - Κρατάμε τον ζωμό για μελλοντική χρήση.
 - Ψιλοκόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι και το πράσο και το σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
 - Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το καρότο από το βράσιμο.
 - Ανακατεύουμε με την έτοιμη μπεσαμέλ και αφήνουμε τη γέμιση σκεπασμένη στην άκρη.
 - Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας μας και βάζουμε το ζυμάρι μας.
 - Το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και κάνουμε 2 μπαλίτσες.
 - Αφήνουμε την μία στην άκρη σκεπασμένη για να μην ξεραθεί.
 - Παίρνουμε την πρώτη μπαλίτσα και την ανοίγουμε λίγο στην αρχή με τα χέρια μας.
 - Μετά χρησιμοποιούμε τον πλάστη μας και ανοίγουμε το φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται.
 - Αφού το ανοίξουμε το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
 - Τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου ένα μικρό πιάτο και μετά κάνουμε κάθετες χαρακιές γύρω - γύρω.
 - Όταν τελειώσουμε, βάζουμε το πρώτο φυλλαράκι στο κέντρο εκεί που είχαμε βάλει το πιάτο και συνεχίζουμε βάζοντας όλα τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο.
 - Στο επάνω πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και το βάζουμε στο ψυγείο.
 - Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη μπαλίτσα, φροντίζοντας το ένα φύλλο να είναι λίγο μεγαλύτερο ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον κόθρο.
 - Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 28 εκ. και το βουτυρώνουμε.
 - Απλώνουμε το μεγαλύτερο φύλλο στο ταψί, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα.
 - Γεμίζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου και των λαχανικών.
 - Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες.
 - Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα (όχι μέχρι κάτω) και τοποθετούμε μικρά κομμάτια βούτυρο σε κάθε κομμάτι.
 - Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψεκάζουμε με λίγο νερό.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στη δεύτερη σχάρα, για περίπου 30 λεπτά.
 - Στη συνέχεια, χαράζουμε την πίτα μέχρι κάτω και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά.
 - Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πάνω σε σχάρα, σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε!
 
Δημιουργός συνταγής: Anna Lampropouloy, συνταγή φύλλου Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου