
Αυτά τα αφράτα κουλουράκια λαδιού με γεύση πορτοκάλι ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, ενώ το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το άρωμα και την υφή τους.
Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ (ηλιέλαιο)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα το λάδι μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, αφού πρώτα διαλύσουμε μέσα σε αυτόν τη σόδα φαγητού. Συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε ό,τι σχήμα θέλουμε, όπως μικρά μπαστουνάκια, πλεξούδες , στρογγυλά κουλουράκια κτλ…
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κουλουράκια πάνω της, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.