
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ
Ζουμερά μπιφτεκάκια μαγειρεμένα στο σχαροτήγανο με γεύση σαν να τα ψήσαμε στα κάρβουνα!
Υλικά:
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φέτες ψωμί, μουλιασμένο και τριμμένο
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι - πιπέρι
- ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο ούζο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, τα τριμμένα κρεμμύδια, το λιωμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το ούζο.
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και να σφίξει το μείγμα.
- Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, πλάθουμε τα μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος και τα λαδώνουμε ελαφρώς.
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει καλά.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια γυρίζοντάς τα προσεκτικά όταν πάρουν χρώμα, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως, χωρίς να στεγνώσουν, διατηρώντας τη ζουμερή υφή τους.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας αμέσως, συνοδεύοντάς τα με φρέσκες σαλάτες της επιλογής μας.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη
