Μπισκότα Βουτύρου με φιλέ Αμυγδάλου

Μπισκότα Βουτύρου που λιώνουν στο στόμα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


Αυτά τα μπισκότα βουτύρου είναι εξαιρετικά μαλακά και γευστικά, με απαλή υφή που λιώνει αμέσως μόλις τα δοκιμάσεις. Η λεπτή γεύση βανίλιας σε συνδυασμό με το βούτυρο δημιουργεί ένα εξαιρετικό γλυκό για τον καφέ ή το τσάι, ενώ τα αμύγδαλα προσθέτουν μια ελαφριά τραγανή αίσθηση που ολοκληρώνει τέλεια την εμπειρία.


Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • ½ κούπα (110 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 310 - 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • Φιλέ αμυγδάλου για διακόσμηση
  • Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Λίγο γάλα για επάλειψη


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. και κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ στο σχήμα που επιθυμούμε.
  5. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και λίγη καστανή ζάχαρη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά μέσα στο ταψί πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.


Δημιουργός συνταγής: Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget