Ζαμπονοτυροπιτάκια εύκολα



ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ


Δοκιμάστε τα, γίνονται υπέροχα!


Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 ml)
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο (200 ml)
  • 2 αυγά
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο 
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 200 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 4 φέτες ζαμπόν ή πάριζα, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
  • λίγο σουσάμι


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και στη συνέχεια τα τριμμένα τυριά, την πάριζα και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι.
  4. Πλάθουμε μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Αλείφουμε τις μπαλίτσες με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 - 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη


Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget