ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
Δοκιμάστε τα, γίνονται υπέροχα!
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 ml)
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο (200 ml)
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 200 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- 4 φέτες ζαμπόν ή πάριζα, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κρόκο αυγού, αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε λίγο με σύρμα το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τα αυγά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και στη συνέχεια τα τριμμένα τυριά, την πάριζα και την ψιλοκομμένη πιπεριά και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι.
- Πλάθουμε μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τις μπαλίτσες με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 - 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.
Ακολουθήστε μας στο Google News!