
ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Εγγυημένα μαλακές, αφράτες και πεντανόστιμες πίτες, ιδανικές για σουβλάκια, αλλά και για να τις απολαύσουμε σκέτες ή με λίγο τυρί. Αν σας περισσέψουν, τις αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και όποτε χρειαστεί μπορούμε να τις ζεστάνουμε σε τοστιέρα ή τηγάνι χωρίς λάδι για ένα γρήγορο και απολαυστικό συνοδευτικό.
Υλικά (για 10 πίτες)
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (έβαλα 2%)
- 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αλάτι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και να κολλάει ελαφρά στα χέρια όταν την ακουμπάμε.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και την πλάθουμε απαλά.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτές πιτούλες με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα δάχτυλά μας.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Περνάμε λίγο λάδι με ένα χαρτί κουζίνας στην επιφάνειά του και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ψήνουμε τις πιτούλες στο τηγάνι για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τες συχνά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσουν ελαφρά.
- Στοιβάζουμε τις πίτες σε ένα πιάτο και τις σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για να παραμείνουν μαλακές όσο ψήνουμε τις υπόλοιπες.
- Τις διατηρούμε καλυμμένες με μεμβράνη.
- Αν θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τις κλείνουμε σε σακούλες κατάψυξης ανά δύο, με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους.
