
Ένας υπέροχος κορμός σοκολάτας, με πλούσια γεύση και υφή, που φέρνει πίσω γλυκές αναμνήσεις.


Το γλάσο σοκολάτας ολοκληρώνει το γλυκό, δίνοντάς του μια λαχταριστή γυαλιστερή επιφάνεια.
Υλικά
Για τον κορμό
- 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 250 γρ. Βιτάμ
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
- 1 βανίλια
- 6 κοφτές κ.σ. κακάο
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη με 50 γρ. γάλα
- 150 γρ. γάλα (για το βρέξιμο των μπισκότων)
Για το γλάσο
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 40 γρ. γάλα
- 1 κ.σ. Βιτάμ
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη, το κονιάκ (ή λικέρ), τη βανίλια και το κακάο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με τα 50 γρ. γάλα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Βουτάμε τα μπισκότα πτι μπερ στο υπόλοιπο γάλα (150 γρ.), ένα - ένα, και τα σπάμε σε κομμάτια μέσα στο μείγμα σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Το στρώνουμε καλά, ώστε να πάρει όμορφο σχήμα, και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με τα 40 γρ. γάλα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί, και προσθέτουμε 1 κ.σ. Βιτάμ.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
- Ξεφορμάρουμε τον κορμό από τη φόρμα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται κρύος.


Δημιουργός συνταγής: Giwta Artinou