
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
 - 180 ml νερό χλιαρό
 - 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 - 3 κουταλιές ζάχαρη
 - 1 κουταλιά βούτυρο
 - 2 κουταλιές ταχίνι
 - λίγο αλάτι
 - 4 κουταλιές ζάχαρη
 - 300 ml νερό χλιαρό
 - Σουσάμι
 
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
 - Προσθέτουμε το βούτυρο και το ταχίνι, ανακατεύουμε και σιγά - σιγά βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει ελαστική η ζύμη.
 - Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
 - Αφήνουμε σε ζεστό μέρος τη ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
 - Όταν είναι έτοιμη η ζύμη χωρίζουμε σε μπαλάκια 80 γρ, τα κάνουμε κορδόνια και τα ενώνουμε.
 - Τα βουτάμε στο νερό που έχουμε βάλει τη ζάχαρη και μετά στο σουσάμι.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά.
 
Δημιουργός συνταγές: Aigli Marnerou