Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των μπαμιών, αυτή η συνταγή θα σας κάνει να τις δείτε αλλιώς! 
Δημιουργός συνταγής: Vas Kas.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε κομμάτια
 - 500 γρ. μπάμιες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
 - 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 - 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ)
 - Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
 - Αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
 - Προσθέτουμε τα κομμάτια μοσχαριού και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
 - Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
 - Όταν το μοσχαράκι είναι μισοβρασμένο, προσθέτουμε τις μπάμιες.
 - Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μη λιώσουν οι μπάμιες· κουνάμε απλώς την κατσαρόλα.
 - Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και το φαγητό να χυλώσει.
 - Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.