
Ζουμερά μπιφτέκια με αρωματικές, καραμελωμένες γλυκοπατάτες – ένα υγιεινό και απολαυστικό γεύμα!
Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
- 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 5-6 φρυγανιές ολικής άλεσης, τριμμένες στο μούλτι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ξίδι
- Λίγο νερό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Μαύρο πιπέρι
- Λίγο αλάτι
- Ρίγανη
- (Προαιρετικά) Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για τις γλυκοπατάτες:
- 5-6 μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κομμάτια
- 1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. νοστιμιά λαχανικών ή σπιτικός ζωμός
- Μαύρο πιπέρι
- Λίγο αλάτι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε τις γλυκοπατάτες και τα ντοματίνια.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη και τη νοστιμιά λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις γλυκοπατάτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για περίπου 50 λεπτά (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο).
Συνοδεύουμε με σαλάτα της επιλογής μας.
Καλή απόλαυση!