Κουλουράκια Βανίλιας


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


Αρωματικά και αφράτα !!


Υλικά (για τρεις λαμαρίνες του φούρνου)

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 + 3/4 φλυτζάνι Φυτίνη
  • 1/2 φλυτζάνι χλιαρό γάλα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη 
  • 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 4 βανίλιες
  • 2 κρόκους αυγών για άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και αλείφουμε με τους κρόκους αυγού χτυπημένους με λίγο νεράκι.
  5. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αραιά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.



 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget