
ΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ
Προετοιμασία:40'
Ψήσιμο: 45'-50'
Υλικά
- 1 πακέτο (850γρ.) σφολιάτα
- 1 κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομματιασμένο
- 1 κόκκινη η πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 3 αυγά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 400γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα (φέτα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι κ.α.)
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σ' ένα μπολ το ψαχνό του κοτόπουλου και προσθέτετε τα τυριά, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεται.
- Κρατάτε μια μικρή ποσότητα από τα χτυπημένα αυγά για το άλειμμα και ανακατεύετε τα υπόλοιπα με την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνετε το μείγμα αυγών και κρέμας στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. (Η γέμιση πρέπει να είναι κάπως σφιχτή).
- Ξεπαγώνετε τα φύλλα της σφολιάτας- αν είναι κατεψυγμένα -και μοιράζεται στα δύο φύλα τη γέμιση.
- Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και κλείνετε γύρω γύρω καλά..
- Αλείφετε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά).
- Ψήνετε τις δύο πίτες μέχρι να ροδίσουν καλά, 45'-50' περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Angie Kritikou