
Προετοιμασία:40'
 Ψήσιμο: 45'-50'Υλικά
- 1 πακέτο (850γρ.) σφολιάτα
 - 1 κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομματιασμένο
 - 1 κόκκινη η πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
 - 3 αυγά χτυπημένα
 - 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
 - 400γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα (φέτα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι κ.α.)
 
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σ' ένα μπολ το ψαχνό του κοτόπουλου και προσθέτετε τα τυριά, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεται.
 - Κρατάτε μια μικρή ποσότητα από τα χτυπημένα αυγά για το άλειμμα και ανακατεύετε τα υπόλοιπα με την κρέμα γάλακτος.
 - Ρίχνετε το μείγμα αυγών και κρέμας στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. (Η γέμιση πρέπει να είναι κάπως σφιχτή).
 - Ξεπαγώνετε τα φύλλα της σφολιάτας- αν είναι κατεψυγμένα -και μοιράζεται στα δύο φύλα τη γέμιση.
 - Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και κλείνετε γύρω γύρω καλά..
 - Αλείφετε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά).
 - Ψήνετε τις δύο πίτες μέχρι να ροδίσουν καλά, 45'-50' περίπου.
 
Δημιουργός συνταγής: Angie Kritikou