ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ
Υλικά:
Για την κρέμα:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
750 ml νερό
3 κουταλιές τής σούπας βούτυρο
3 βανιλιες
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 αβγά
1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Τρόπος παρασκευης:
Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη, της βανιλιες ανακατεύουμε καλά και σε ενα μπολάκι ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το κορν φλαουερ να ενωθούν.
Μόλις λοιπόν ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι με το κορν φλαουερ που ανακατεψαμε πριν και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα σε χαμηλή φωτιά!
Βουτυρονουμε ένα ταψί σε μέγεθος τόσο όσο είναι η σφολιατα,απλώνουμε το ένα φύλλο (τρυπαμε με ένα πιρούνι την κάτω σφολιάτα)και μόλις έχει κρυώσει λίγο η κρέμα χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα ανακατεύουμε και απλώνουμε την κρέμα στο ταψί και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε!
Credits:
Χριστιανός Γιώργος