Κέικ λεμονιού

Ζουμερό Κέικ Λεμονιού

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Αυτό το κέικ λεμονιού είναι εξαιρετικά αρωματικό, ζουμερό και αφράτο. 
Το έντονο άρωμα και η φρεσκάδα του λεμονιού το καθιστούν την τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τα εσπεριδοειδή. 
Εύκολο στην παρασκευή, είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.


Υλικά

  • 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα του νες καφέ ζάχαρη
  • 1 κούπα του νες καφέ γάλα
  • 1 κούπα του νες καφέ σπορέλαιο
  • 470 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
  • 2 βανίλιες
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια (πλυμένα και στεγνά)


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε μια λαδόκολλα στη φόρμα του κέικ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ανοιχτόχρωμη υφή.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  5. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα, δημιουργώντας μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ, στρωμένη με λαδόκολλα, και την ισιώνουμε στην επιφάνεια για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. 
  8. Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ μέσα για άλλα 10 λεπτά, ώστε να ολοκληρωθεί ομοιόμορφα το ψήσιμο.
  9. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Ζουμερό Κέικ Λεμονιού

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget