
ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Το έντονο άρωμα και η φρεσκάδα του λεμονιού το καθιστούν την τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τα εσπεριδοειδή.
Εύκολο στην παρασκευή, είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
- 5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κούπα του νες καφέ ζάχαρη
- 1 κούπα του νες καφέ γάλα
- 1 κούπα του νες καφέ σπορέλαιο
- 470 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
- 2 βανίλιες
- Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια (πλυμένα και στεγνά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε μια λαδόκολλα στη φόρμα του κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ανοιχτόχρωμη υφή.
- Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα, δημιουργώντας μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ, στρωμένη με λαδόκολλα, και την ισιώνουμε στην επιφάνεια για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
- Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ μέσα για άλλα 10 λεπτά, ώστε να ολοκληρωθεί ομοιόμορφα το ψήσιμο.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.