Καρυδόπιτα



ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ 


Εύκολη γευστική σιροπιαστή Καρυδόπιτα!!!
Υλικά (μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι)
5 αυγά,
1 βανίλια,
μισό ποτήρι ζάχαρη,
1,5 ποτήρι αλεύρι,
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα,
μισό ποτήρι σταφίδες αλευρωμένες,
1 κουτ.γλ κανέλα.
1 κουτ.γλ. γαρυφαλο,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε αυγά - ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά - σιγά με την σειρά (βανίλια, αλεύρι, μπέικιν, καρύδια, σταφίδες, κανέλα, γαρίφαλο).
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 30Νο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, μεσαία σχάρα για 45 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη για 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό και το σιρόπι 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.