
Τέλεια! Τέλεια! Τέλεια!!!!
Αφράτη, γευστική, υπέροχη Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!!
Αφράτη, γευστική, υπέροχη Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!!
Υλικά
1 + μισό λίτρο γάλα,1+ μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1+ μισό φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,
3 βανίλιες,
100 γραμμάρια βούτυρο,
4 αυγά
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε πρώτα το ταψί μας (No30) και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και κανέλα.Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε γρήγορα τα αυγά ανακατεύοντας, τις βανίλιες και το βούτυρο.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε πάνω σιμιγδάλι και κανέλα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει καλά.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε πάνω σιμιγδάλι και κανέλα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει καλά.