
Συνταγή της φίλης μας Artemis Stamatis για την γιορτή του συζύγου αύριο.
Το πιο υπέροχο Εκμεκ καταίφι που έχετε φάει.
300 γρ. βούτυρο καλό
Τριμμένο καρύδι
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
αμύγδαλα φιλέ ψημένο
Καρύδι τριμμένο
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Οταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζομαι με κουτάλα παντού, κρύο κανταΐφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιεί το σιρόπι και να μαλακώσει το κανταΐφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά..
Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγί αυτή πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ, η κερασάκια, η καρύδι, ή όπως μας αρέσει ... Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί...


Το πιο υπέροχο Εκμεκ καταίφι που έχετε φάει.
Υλικά
Μια συσκευασία κανταΐφι300 γρ. βούτυρο καλό
Τριμμένο καρύδι
Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνίαμύγδαλα φιλέ ψημένο
Καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση
Ξένουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και πασπαλίζουμε με καρύδι τριμμένο και το ψήνουμε αργά να ροδίσει στους 160 βαθμούς στον αέρα.Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
Οταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζομαι με κουτάλα παντού, κρύο κανταΐφι χλιαρό προς κρύο το σιρόπι ( μπορεί καμία φορά να πιεί το σιρόπι και να μαλακώσει το κανταΐφι και να μείνει σιρόπι στο ταψί μην το φοβηθείτε βάλτε κανονικά την κρέμα από πάνω)..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά..
Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγί αυτή πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ, η κερασάκια, η καρύδι, ή όπως μας αρέσει ... Αν δεν κρυώσει εντελώς η κρέμα δεν απλώνουμε πάνω την σαντιγί...


Δημιουργός συνταγής: Ειρήνη Σταματέλλη, συνταγή Artemis Stamatis