Μιλφέιγ

Υλικά

3 πακέτα σφολιατίνια περίπου

Κρέμα

1 λιτρο γαλα,
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. γεματες κορν φλαουρ
2 κ.σ. γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
50 γρ βουτυρο
2 κροκους αυγων

Εκτέλεση

Βαζουμε σε ενα μπολ το κορν φλαουρ και το αλευρι, ριχνουμε λιγο κρυο γαλα και τα ανακατευουμε.
Βαζουμε στην κατσαρολα το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη στην εστια στο χαμηλο να ζεσταθει.
Ριχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ - αλευριου και ανακατευουμε.
Όταν πηξει την κατεβαζουμε, ριχνουμε τους κροκους και βανιλια και ανακατευουμε παρα πολυ γρηγορα.
Τελος ριχνουμε σε κομματακια το βουτυρο και αφηνουμε να λιωσει με την θερμοκρασια χωρις ανακατεμα.
Στηνσυνεχεια ανακατευουμε συνεχως μεχρι να κρυωσει καλα.

Συναρμολόγηση

Βαζουμε μια σειρα σφολιατινια στο σκευος μας η σε ταψι η σε φορμα η και σε ταπερ.
Ριχνουμε απαλα την μιση κρεμα.
Βαζουμε αλλη μια σειρα σφολιατινια και ξανα κρεμα.
Τελειωνουμε με σφολιατινια και Σαντιγί!

Σαντιγύ

Χτυπαμε 2 φακελακια γκαρνι σκονη οπως αναγραφει η συσκευασια.
Για το τελειωμα σπασμενα σφολιατινια.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou