Σπιτικό ψωμί



ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ


Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες νερό
  • Ένα φακελάκι μαγιά
  • Λίγο αλάτι -Λίγη ζάχαρη
  • Μια κουταλιά τις σούπας λάδι.


Εκτέλεση

  1. Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά .
  2. Βάζουμε σε μπολ το νερό την μαγιά διαλυμένη το αλάτι το λάδι και την ζάχαρη .
  3. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας το αλεύρι.
  4. Μόλις δούμε η ζύμη μας να στέκεται και να πλάθεται κάνουμε φραντζολάκι το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή σε ταψάκι το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.Καλή επιτυχία !!!
*Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή μπορείτε να το ψήσετε εκεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.

ΠΗΓΗ: Μαρία Χριστοπούλου


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget