Μια συνταγή της κυρίας Ελένης Έλλης Ζαμπακα, ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΤΑΡΕΝΙΟΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Υλικά
7 κιλά στάρι σπασμένο για τραχανά
3, και μισό κιλά γάλα
1 χούφτα αλάτι
Ρίχνω το αλάτι και στη συνέχεια το στάρι .
Ανακατεύω καλά πολλές φορές.
Σκεπάζω 3 με 4 ώρες μέσα στην κατσαρόλα και μετά το περνάω από σίτα και απλώνω να στεγνώσει.
3, και μισό κιλά γάλα
1 χούφτα αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνω καλά το γάλα.Ρίχνω το αλάτι και στη συνέχεια το στάρι .
Ανακατεύω καλά πολλές φορές.
Σκεπάζω 3 με 4 ώρες μέσα στην κατσαρόλα και μετά το περνάω από σίτα και απλώνω να στεγνώσει.