Πάστες Αμυγδάλου με κρέμα Σοκολάτας και Βανίλιας

Πάστες αμυγδάλου με γέμιση κρέμας σοκολάτας και βανίλιας

ΠΑΣΤΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ


Ένα λαχταριστό γλυκό με αφράτο παντεσπάνι και δύο διαφορετικές γεύσεις κρέμας, σοκολάτας και βανίλιας, που θα κλέψει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του!


 

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Για την κρέμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για την κρέμα σοκολάτας
  • Ακολουθούμε την ίδια συνταγή με την κρέμα βανίλιας, αλλά προσθέτουμε 1 κουβερτούρα (περίπου 100 γρ.) στο τέλος, ενώ η κρέμα είναι ζεστή.

Για το σιρόπι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 130 ml νερό

Για τη διακόσμηση
  • 400 ml σαντιγί
  • 2 κουταλιές σούπας κρέμα βανίλιας (κρατημένη από τη γέμιση)
  • 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες στο μίξερ για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, για να μη χάσει τον αέρα το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  4. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το κόψουμε.

Κρέμα βανίλιας
  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και τη βανίλια για 2 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι γάλα στο μείγμα του μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  4. Μόλις δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα σοκολάτας
  1. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα βανίλιας. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη και ζεστή, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

Σιρόπι
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
  1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσα κομμάτια.
  2. Ραντίζουμε το πρώτο κομμάτι με το σιρόπι και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας. 
  3. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας, από την οποία έχουμε κρατήσει δύο κουταλιές της σούπας.
  4. Καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.
  5. Ανακατεύουμε λίγη από την κρέμα βανίλιας (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) με τη σαντιγί που έχουμε στο ψυγείο και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια και στα πλάγια.
  6. Πασπαλίζουμε τις πάστες με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget