
Ένα λαχταριστό γλυκό με αφράτο παντεσπάνι και δύο διαφορετικές γεύσεις κρέμας, σοκολάτας και βανίλιας, που θα κλέψει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 8 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Για την κρέμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 3 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 350 ml γάλα
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Για την κρέμα σοκολάτας
- Ακολουθούμε την ίδια συνταγή με την κρέμα βανίλιας, αλλά προσθέτουμε 1 κουβερτούρα (περίπου 100 γρ.) στο τέλος, ενώ η κρέμα είναι ζεστή.
Για το σιρόπι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 130 ml νερό
Για τη διακόσμηση
- 400 ml σαντιγί
- 2 κουταλιές σούπας κρέμα βανίλιας (κρατημένη από τη γέμιση)
- 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες στο μίξερ για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, για να μη χάσει τον αέρα το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το κόψουμε.
Κρέμα βανίλιας
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και τη βανίλια για 2 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι γάλα στο μείγμα του μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Μόλις δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτας
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα βανίλιας. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη και ζεστή, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
Σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσα κομμάτια.
- Ραντίζουμε το πρώτο κομμάτι με το σιρόπι και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας, από την οποία έχουμε κρατήσει δύο κουταλιές της σούπας.
- Καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.
- Ανακατεύουμε λίγη από την κρέμα βανίλιας (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) με τη σαντιγί που έχουμε στο ψυγείο και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια και στα πλάγια.
- Πασπαλίζουμε τις πάστες με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou