

Μια συνταγή της κυρίας Maria Mant, υπέροχος ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χαλβάς με ινδοκάρυδο
Ελαφρύς και πολύ εύγευστος χαλβάς χωρίς τσιγάρισμα, έτοιμος σε 5'!!
Υλικά:
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
6 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
3 κουτ. σούπας βούτυρο
2 βανίλιες
1 χούφτα ινδοκάρυδο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Λίγο ινδοκάρυδο ακόμη για το πασπάλισμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από το σιμιγδάλι.
Βράζουμε για 5', αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Μόλις απορροφηθούν τα υγρά αδειάζουμε σε φόρμα ή ταψάκι και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και καβουρδισμένα αμύγδαλα!