Τυροπιτάκια κουρού



Μια συνταγή της κυρίας Ολγα Σιδερα για υπέροχα ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυροπιτάκια κουρού 

Για τη ζύμη κουρου χρειάστηκα:
Μισό κιλό γιαούρτι αγελαδινό κατά προτίμηση
1600 γρ αλεύρι γοχ
250 ml ηλιέλαιο
250 ml ελαιόλαδο
2 αυγά μόνο τους κρόκους για επικάλυψη
2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:
500 γρ τυρί αγελαδινό
6 - 7 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους κομμένα με πολύ μικρό καρέ
1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε πολύ μικρό καρέ
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε πολύ μικρό καρέ
10 ελιές μαύρες κατά προτίμηση κομμένες σε πολύ μικρό καρέ
1 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε γιαούρτι κ λάδια να ενσωματωθούν
Κ σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ελαφρά για να μην βγουν τα λάδια της ζύμης.
Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος αυγού μπορείτε κ λίγο μεγαλύτερα ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε γέμιση  Αφού ανακάτεψα όλα τα υλικά.
Κλείνουμε τις άκρες.
Λαδόκολλα στο ταψί, προθερμασμένος φούρνος στους 180° κ ψήνουμε μέχρι να χρυσίζουν στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 25-45 λεπτά.
Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα μόλις πάρουν αυτό το χρώμα!