Υλικά (για 3 φόρμες)
- 250 γραμ νερό
- 700 γραμ αλεύρι για τσουρέκια
- 4 αυγά
- 15 γραμ ζάχαρη
- 40 γραμ μαγιά νωπή
- 40 γραμ φυτίνη
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε στο μίξερ ολα τα υλικά μαζί .
- Το ζυμάρι θέλουμε να γίνει σαν σφιχτός χυλός και από ένα σημείο και μετά το χειριζόμαστε με βρεγμένα χέρια να μην κολλάει.
- Βουτυρώνουμε καλά τις φόρμες και τις πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Το ισομοιράζουμε στις φόρμες και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι το ύψος τις φόρμας περίπου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν όλη την νύχτα.
Σιρόπι
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 1,5 λίτρα νερό
- Σταγόνες λεμονιού
- 1 φλιτζανάκι ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
- Ολα μαζί --εκτός το ρούμι ή κονιάκ-- να πάρουν μία βράση .
- Αμέσως μετά προσθέτουμε το ρούμι ή το κονιάκ .
- Κόβουμε το κάτω μέρος ελαφρά αφού πρώτα ξεφορμάρουμε να αφαιρέσουμε την κόρα και σιροπιάζουμε τον μπαμπά ΄
- Περιμένουμε 5 λεπτά και το τοποθετρούμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Χτυπάμε την σαντιγί παγωμένη προσθέτοντας λίγη ζάχαρη και λίγη βανίλια στολίζουμε τον μπαμπά και καλή όρεξη !!!
Δημιουργός συνταγής: George Chatzigiatroudakis
