
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Κλασικό πιάτο, λαχταριστό συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή τηγανητές πατάτες ή πουρέ πατάτας.
Υλικά
1 κιλό ανάμεικτο κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
κύμινο
Για την σάλτσα
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πολύ λίγη κανέλα
Αλάτι - Πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
λίγο αλατοπίπερο λίγη ζάχαρη μία τσιμπιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το ψωμί ή την φρυγανιά και στίβουμε ρίχνουμε στο ψωμί όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Πλάθουμε σουτζουκάκια και τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα.
Ετοιμάζουμε και την σάλτσα μας.
Για την σάλτσα
Σoτάρουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, την ζάχαρη αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε.
Ετοιμάζουμε και την σάλτσα μας.
Για την σάλτσα
Σoτάρουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, την ζάχαρη αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα το δαφνόφυλλο και σιγοβράζουμε.
Βάζουμε στην σειρά σε πλατύ σκεύος τα σουτζουκάκια και περιχύνουμε την σάλτσα.
Τα βάζουμε στην φωτιά παίρνουν 2-3 βράσεις και είναι έτοιμα.
Γαρνίρουμε με άσπρο πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές.
