Μια συνταγή της κυρίας Θεοδωρα Κατσελου Αλεξιου για ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
3 ΠΟΤ.ΑΛΕΥΡΙ(κοσκινισμενο),
8 ΑΒΓΑ,
2 ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ,
1 ΠΟΤ.ΓΑΛΑ
2 ΜΠΕΙΚΙΝ,
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ,
1 ΒΙΤΑΜ,ΛΙΩΜΕΝΟ(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 1ΠΟΤ.ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛ).
3 ΠΟΤ.ΝΕΡΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΙΜΟ.
ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΕΡΑ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ.
Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Υλικά
3 ΠΟΤ.ΚΑΡΥΔΑ,3 ΠΟΤ.ΑΛΕΥΡΙ(κοσκινισμενο),
8 ΑΒΓΑ,
2 ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ,
1 ΠΟΤ.ΓΑΛΑ
2 ΜΠΕΙΚΙΝ,
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ,
1 ΒΙΤΑΜ,ΛΙΩΜΕΝΟ(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 1ΠΟΤ.ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛ).
Σιρόπι
3 ΠΟΤ.ΖΑΧΑΡΗ3 ΠΟΤ.ΝΕΡΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΒΡΑΣΙΜΟ.
Εκτέλεση
ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΕΡΑ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 30 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ.
Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.