Εκμέκ με Κρέμα και Επικάλυψη Γλάσου

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΛΑΣΟ

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΛΑΣΟΥ


Αυτό το ιδιαίτερο εκμέκ με κρέμα και γλάσο είναι ιδανικό για γιορτινές περιστάσεις, προσφέροντας πλούσια γεύση και υφή από το τραγανό κανταΐφι, την κρέμα και την γλυκιά επίστρωση.


Υλικά

Για το κανταΐφι:
  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

Για την κρέμα:
  • 1 κιλό γάλα
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κρόκους αυγών
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 βανίλια

Για το γλάσο:
  • 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
  • Λίγο νερό (για την υφή)

Για το γαρνίρισμα:
  • Καρύδια ή αμύγδαλα, ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Για το κανταΐφι:
  1. Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι σε ένα ταψί. 
  2. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού.
  3. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει.


Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού,
  2. Bράζουμε για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:
  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και τα διαλύουμε με λίγο γάλα. 
  3. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  4. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά.

Για το γλάσο:
  1. Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο.

Συναρμολόγηση
  1. Τοποθετούμε το μισό κανταΐφι στο ταψί και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κανταΐφι.
  3. Στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι πάνω από την κρέμα και με κουτάλι ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά πολύ απαλά το υπόλοιπο σιρόπι.
  4. Τελειώνουμε με κρέμα και από πάνω τελειώνουμε με το γλάσο, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
  5. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα.
  6. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρουμε. 
Θα απολαύσετε ένα γλυκό με υπέροχη γεύση, ισορροπία υφών και αρώματος!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget