
Μια συνταγή της κυρίας Kiki Kyriaki για ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Αλμυρά μάφιν με τυρί Φιλαδέλφεια
ΣΥΝΤΑΓΗ:
200 ml γάλα
100 ml λάδι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1 αυγό
1 κρόκο για να αλείψουμε από πάνω
470 γρ. αλεύρι
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
σουσάμι
Στο χλιαρό γάλα βάζω τη ζάχαρη, μαγιά και 2 κ.σ. αλεύρι.

1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
1 αυγό
1 κρόκο για να αλείψουμε από πάνω
470 γρ. αλεύρι
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
σουσάμι
Στο χλιαρό γάλα βάζω τη ζάχαρη, μαγιά και 2 κ.σ. αλεύρι.
Ανακατεύω και το αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το αλάτι, βάζω την ενεργοποιημένη μαγιά, λάδι και ελαφριά χτυπημένο το αυγό.
Ζυμώνω τη ζύμη και την αφήνω σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζω την ζύμη σε 12 μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγω σε μικρό φύλλο.
Βάζω στην άκρη το τυρί, το υπόλοιπο το κόβω σε λωρίδες.
Τα τυλίγω σαν σαλιγκαράκια και τα βάζω σε καλά λαδωμένα φορμάκια για μάφιν.
Τα αφήνω για λίγα λεπτά πάλι να φουσκώσουν σκεπασμένα και μετά τα αλείφω με τον κρόκο.
Τα αφήνω για λίγα λεπτά πάλι να φουσκώσουν σκεπασμένα και μετά τα αλείφω με τον κρόκο.
Ψήνω στους 200° μόνο με αντιστάσεις έως να ροδοκοκκινίσουν.
